torstai 12. syyskuuta 2013

Odottamaton vierailija



Ruskamaisemia Kilpisjärveltä
Äiti tuli pari päivää sitten, ensimmäistä kertaa oikeasti kunnolla, katsomaan tyttärensä touhuamista tuhannen kilometrin päähän! Tästä asiasta kun tiedon sain, päätin heti alkaa kehittämään tälle etelän turistille jotakin ohjelmaa. Ja jotta homma ei heti riistäytyisi käsistä, ajattelin aloittaa äideille tutuista ja turvallisista puuhista. Alkuun päästiinkin ulkoiluttamaan koiraa, käymään kaupassa ja tekemään ruokaa (helppo, purkkihernekeittoa jauhelihalla ja sipulilla).

Viikon viimeisenä vapaapäivänäni perjantaina vein koiran hoitoon naapurilähiöön kavereille ja suunnattiin äidin kanssa auton nokka kohti
Saanan huipulta
Kilpisjärveä. Melkein 3 tuntia tuli sinne ajettua maisemia ihaillen ja äiti-tytär laatuaikaa yhdessä viettäen. Ruska siellä käsivarren huipussa oli selkeästi edellä oman kotikylän ruska-aikaa.
Evästeltiin Retkussa (Kilpisjärven retkeilykeskuksella) ennen kun iltapäivästä lähdettiin valloittamaan 1029 metriä korkeaa Saana-tunturia. Hiki lensi ja törkeä puuskutus kävi meiltä molemmilta ihan huipulle saakka, kylläpä on se kunto taas laskenut. Tunturin laella tuuli ja nopeasti tuli tietenkin kylmä kaiken sen urheilusuorituksen jäljiltä, joten kirjoitettiin vieraskirjaan, otettiin muutamat kuvat - ja ei kun pikaisesti takaisin alas… Illalla ponnisteltiin viimeisillä voimilla, jalat aivan makaroneina, vihdoin takaisin autolle. Kotiinpaluumatkalla poikettiin vielä Olokselle Á la Cartea syömään ravintola Kammariin.

Pari sataa rappusta takana, muutama vielä edessä
Eipä siitä pitkä aika kerinnyt vierähtämään kun tuli viimeksi käytyä Ihmisen Ringissä, katsomassa elokuvia… Sinne ne jalat taas veivät, tosin tällä kertaa käytiin äidin kanssa katsomassa Pieni Kansani Laulu – näytelmää, trilogian 2 osaa. Pähkinänkuoressa tarina kertoi Kolarin kylän asukkaista ja niiden elämästä 1800-luvun Suomessa. Näytelmä oli hyvinkin humoristinen, vaikka paikka paikoin kertomus oli surullinen. Näyttelijät lauloivat todella hyvin ja sitä oli ilo seurata lämpimän makuupussin sisältä. Trilogian kolmatta osaa sitten vain seuraamaan ensi vuonna – sama paikka, sama aika.

Kalastajamies
Ajatuksena oli vielä keritä käymään äidin kanssa Gondolihissillä ravintola Ylläskammissa huipulla, mutta se jäi nyt sitten toiseen kertaan. Hissi sattui juuri sinä tiettynä päivänä olemaan huollossa, kun oli lämmin ja tuuleton keli sekä kirkas sää. Viimeiset päivät menivätkin lähinnä mökillä televisiota katsellessa ja seurustellessa.

Vierailtiin me sentään edellisellä työpaikallani Konijänkän Kotieläinpihalla katselemassa eläimiä ja tervehtimässä tuttuja. Koirakin pääsi siinä samalla kivasti kuluttamaan energiaa vapaana juosten ja temmeltäessä nuoren dalmatialaispentu Topin kanssa. Vastasyntyneitä minipossuvauvojakin saatiin ihailla, kun olivat juuri tuntia ennen putkahtaneet maailmaan. 14 kilometrin päästä Tiurajärveltä haettiin kesälaitumelta karanneet hevoset ratsastuksenopettaja Paulan ja sekatyömies Eeron kanssa trailerilla takaisin tallille. Loput kolme hevosta tuotiin Paulan kanssa kahdestaan ratsain, joista yksi nuori tamma sai matkata parin tunnin reissun meidän valvonnan alla irrallaan. Hyvin meni ja ongelmilta säästyttiin!
Wilhelmiina laama tuli seurailemaan lasten telmimistä Konijänkällä.

Äidin kotiinlähtöpäivänä poikettiin vielä ihan mielenkiinnosta Ylläsjärven puolelle katselemaan muutamaa ”avaimet käteen” – valmistaloa. Olisihan se täällä kuitenkin kaikista viisainta ostaa oma tontti ja rakentaa/pystyttää talo, kun pitkäaikaisia ja järkevän hintaisia vuokrakämppiä ei alueelta löydy - ei sitten millään…

Äiti kokeili veden lämpötilaa Saanatunturin huipulla



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti